11

Jul

by admin

I disse dager planlegger Norske myndigheter høstens massevaksinering mot svineinfluensa.. Hvorfor?? Svineinfluensan her til nå tatt livet av 150 mennesker. De fleste av disse hadde andre sykdommer i tillegg, som kompliserte sykdomsbildet. De fleste som blir smittet, opplever en influensa som er mye mildere enn de vanlige sesonginfluensaene.

Likevel har WHO og diverse lands myndigheter valgt å hause saken opp noe voldsomt i media, jodlet om pandemi og er nå altså i full gang med å planlegge massevaksinering. Enkelte stater i Amerika vil gjøre vaksinen tvungen – her i Norge har man visst ikke helt bestemt seg.

Hva er så problemet med denne massevaksineringen? Jo, det er snakk om å bruke svekkede virus (fortsatt levende), og de skal brukes i en adjuvans (væsken som vaksinene blandes i før de blir trukket opp i sprøyten) som er den reneste giftcocktail. Dette er et hastevedtak, så produsenten har ikke tid til å kvalitetssikre og prøve ut vaksinen før den slippes på markedet. Omtrent hele den nordlige halvkule skal gjennomføre vaksinering, hvilket vil si at produksjonen går for fullt, for at en god del millioner mennesker skal få to sprøyter hver.
Tidligere influensavaksiner har hatt den lille ulempen at de har produsert den sykdommen de skal vaksinere mot. Dette skjer når den som mottar vaksinen ikke er 100% frisk i vaksineøyeblikket. Det som hittil ikke har vært en pandemi (selv om WHO maser om det), vil antakelig utvikle seg til å bli en når vaksinasjonene settes ut i livet før jul.

Nei, tusen takk! Jeg akter ikke å ta denne vaksinen! Noen leger går faktisk ut og advarer mennesker med auto-immune lidelser mot ta den. Adjuvansen er kjent for å forverre tilstanden dramatisk. Psoriasis er f.eks en auto-immun lidelse.

Comments

Leave a Reply